• Reparatie na afspraak
  • 0476557926

7 tips om uw Windows computer sneller te doen werken

Windows pc sneller maken

Het is weer zo ver. Je eens fonkelnieuwe machine is niet meer van de snelste. Programma’s openen, surfen, netflixen, het loopt allemaal terug wat moeizamer. Jammer genoeg is dit onoverkomelijk. Je gaat steeds meer programma’s gebruiken, nieuwe programma’s worden steeds veeleisender en je harde schijf raakt stilaan ook vol.

Het enig voordeel aan dit verouderingsproces is dat je op je dooie gemak een koffietje kan gaan halen terwijl je pc opstart.

Gelukkig kennen wij enkele tips die jouw beestje direct weer wat van die oude glorie kunnen bezorgen. Lees snel verder om te weten te komen hoe jij gemakkelijk je PC terug performant kunt maken.

1. Startup programma’s uitschakelen

Vele programma’s starten vanzelf op bij het opstarten van de computer, bij sommige kan dit nuttig zijn, maar bij vele is dit overbodig. Vaak wordt bij het installeren van een nieuw programma de vraag gesteld om het automatisch te laten opstarten. Deze pas je zo aan:

Druk CTRL + ALT + DELETE en open vervolgens taakbeheer. Ga naar de tab “opstarten”. Je krijg nu een volledige lijst van uw programma’s. Nu kan je met de rechtermuisknop het opstartprogramma in-of uitschakelen

2. Uitzetten van schaduw, effecten en animaties

Nieuwe computers zullen hiervan geen last hebben, maar voor oudere systemen kan dit wel problemen geven, bv een Windows 7 versie die een upgrade uitvoert naar Windows 10. Deze kan de prestaties sterk beïnvloeden. Volg hier de instructies om het uit te voeren:

Ga naar zoeken in Windows en druk in: sysdm.cpl – ga verder naar het tabblad geavanceerd en klik vervolgens bij prestaties op de knop “instellingen”. Hier kun je de effecten aan – of uitschakelen.

3. Ruimte op harde schijf vrijmaken

Meestal gaan computers trager doordat de harde schijf bijna vol zit. Door ruimte vrij te maken op uw harde schijf zal de computer sneller beginnen werken. Wij geven een aantal tips om ruimte op uw schijf te besparen.

3.1  Druk in zoeken bij Windows: cleanmgr, maar open het programma nog niet! Druk met de rechtermuisknop op het programma en voer deze uit als “administrator”. Even geduld nu en dan krijg je een overzicht welke onderdelen je wilt verwijderen van de schijf. Zorg zeker dat “vorige windowsinstallatie” is aangevinkt. Start nadien de computer opnieuw op.

 

3.2 Ga naar zoekmenu in Windows en typ instellingen en druk op ok. Ga vervolgens naar Apps – Apps en onderdelen. Hier zie je een volledige lijst van uw programma’s. Verwijder de programma’s die u amper gebruikt om schijfruimte te besparen. Je kan filteren op grootte en zo zie je meteen welk programma het meeste geheugen in beslag neemt.

4. Malware/Adware/Virus check

Iedereen heeft het wel al eens voorgehad, een virus die uw computer doet vertragen, niet meer laat werken, rare geluiden doet maken, en noem maar op. Tegen deze bestrijding hebben wij een middel om die irritante virussen te ontwijken.

Download Malwarebytes: Dit programma voert een volledige scan door al uw bestanden en controleert deze op malware (schadelijke software). Je kan er ook een schema instellen dat deze zonder je iets moet doen een wekelijkse scan doet. Dit programma is gratis!

https://www.reparatiehuis.be/goto/malwarebytes/

5. Windows herinstalleren

Bij de meeste computers in windows al vanaf het begin van gebruik geïnstalleerd. Langzaam aan wordt deze trager, er gaan zich fouten vertonen, en begint vast te lopen. Daarom is het herinstalleren van windows geen slecht idee. Je kan deze opnieuw installeren met al uw bestanden nog aanwezig, of je kan ook kiezen om alles te verwijderen.

Ga naar zoeken in Windows en typ in: instellingen – Kies vervolgens voor bijwerken en beveiliging – Druk nadien op systeemherstel – Onder “Deze pc opnieuw instellen” klik je op aan de slag. Kies nadien welk herstel je wenst.

6. Pas de energie-instelling aan

Deze instelling kun je aanpassen in het configuratiescherm. Ga naar “zoeken” in Windows en typ Energiebeheer in. Klik op Energiebeheerschema bewerken. Hier kun je een aantal dingen verlagen of instellen om uw computer sneller te doen draaien.

7. Download CCleaner

CCleaner is een programma die het systeem schoonmaakt door het opsporen en verwijderen van overbodige en ongebruikte bestanden. In dit programma kan je ook de opstartprogramma’s uitschakelen. Druk op onderstaande link om het programma te downloaden en ga direct van slag!

https://ccleaner.nl.softonic.com/

 

Bedankt voor het lezen, hopelijk heeft u iets gehad aan deze 7 tips! 
Indien u vragen heeft kan u steeds een comment achterlaten.

~ Het Reparatiehuis.be Team

7 Tips om de Accuduur van jouw iPhone te verlengen

iPhone Accuduur verlengen

Je kent het wel, het is 11:30 en je iPhone geeft aan dat hij nog 10% batterij over heeft, waarna hij dan uitvalt op 5%. Helaas is het een natuurlijk proces dat na een goed jaartje gebruik, de batterij performantie begint te dalen. Apple geeft zelf toe dit proces express te versnellen op oudere modellen

Gelukkig hoeft het niet zo drastisch te gaan, hieronder beschrijven wij een aantal tips om ervoor te zorgen dat de batterij van uw toestel langer meegaat.

 1. ‘Verversen op achtergrond’ uitschakelen

Uw iPhone gaat automatisch op zoek naar nieuwigheden zoals nieuwe verslagen op Facebook of nieuwe foto’s op Instagram. Dit is wel een leuke en handige functie, maar deze vergt veel energie van uw batterij. Daarom is het handig om deze functie uit te schakelen. 
 
Deze functie kan je globaal uitzetten ( voor al je apps in 1 keer) of app per app.
 
Dit doe je als volgt: Ga naar instellingen – Algemeen – Ververs op achtergrond – uitschakelen 

2. Bluetooth uitschakelen

Wanneer Bluetooth aanstaat zal jouw toestel continu zoeken naar andere apparaten in de buurt om verbinding te maken. Deze zet je dus best enkel aan wanneer je deze echt nodig hebt. Let op: deze is niet volledig uitgeschakeld door het toestel naar boven te swipen en op het icoontje te drukken, je moet hem via instellingen uitzetten. 

Ga op uw toestel naar instellingen en druk vervolgens op Bluetooth. Schakel Bluetooth uit. 

3. Locatievoorziening uitzetten

Via locatievoorzieningen heb je de mogelijkheid om uw locatie te delen. Via instellingen – Privacy – Locatievoorzieningen kan je zien welke apps toestemming krijgen om jouw locatie te bekijken. Apps zoals Google maps of Waze hebben natuurlijk uw locatievoorziening nodig, maar apps zoals Instagram of Camera hebben dit niet nodig. Locatievoorzieningen zet je dus best uit.

Locatievoorzieningen vind je onder instellingen – privacy – Locatievoorzieningen

4. Mobiele Data uitschakelen

Wanneer je op de trein zit, of je loopt rond in het stad en je wil het nieuws bekijken op jouw iPhone doe je dit via Mobiele data, maar vergeet zeker daarna niet de mobiele data uit te schakelen na gebruik. Wanneer je dit laat aanstaan is uw telefoon continu op zoek naar het beste bereik. Wanneer je het uitschakelt zal uw batterij automatisch langer meegaan.
 
 Instellingen – mobiel netwerk – mobiele data

5. Trilfunctie uitzetten

Wanneer uw gsm op luid staat heb je niet noodzakelijk een trilfunctie nodig. Deze kan je beter uitzetten om energie te besparen.

Instellingen – Geluiden – Trillen uitzetten 

6. Helderheid aanpassen

Let erop dat uw helderheid niet maximaal staat wanneer je naar het toestel kijkt als het donker is, dit verbruikt veel energie terwijl je ook perfect alles kan zien wanneer deze op de minimale stand staat. 

Een handige tip is ook om Night Shift aan te zetten. Deze functie is niet alleen goed voor je ogen ( vermindering van het felle blauwe licht) maar verbruikt ook minder batterij. 
 

Instellingen – beeldscherm en helderheid  of scroll van onder naar boven op het startscherm en je kan het direct aanpassen

7. Zet de energiebesparings modus aan

Stel, het is 17 uur en je moet nog een hele avond doorbrengen met 40%. Geen paniek want door deze functie zal de accu langer meegaan. Door deze modus in te schakelen is het mogelijk om het stroomverbruik tijdelijk te verminderen. Er zullen geen automatische downloads meer worden uitgevoerd. 
Instellingen – batterij – energiebesparing modus
 

Extra tip: Vliegtuigmodus

Wanneer je niet bereikbaar hoeft te zijn kan je je telefoon in vliegtuigmodus zetten, deze schakelt heel wat functionaliteit uit zoals wifi(optioneel), bereik, mobiele data en bluetooth (optioneel).  
Als je uw toestel in vliegtuigmodus zet tijdens het opladen dan zal dit ook sneller verlopen!
 

We hopen dat je iets gehad hebt aan deze reeks batterij tips! Indien je zelf nog een tip weet, aarzel dan zeker niet om een reactie hieronder te plaatsen.

~ Het Reparatiehuis.be team